Bespaar meer, verspil minder, eet gezonder

SoepStarter is een initiatief van Diana van Ewijk en Sarina Karouw. “Ik nam me elk jaar weer voor mezelf en de kinderen meer groenten voor te schotelen,” zegt Van Ewijk. Tijdens een sabbatical besloot ze daarom elke dag soep te maken. Zo at haar gezin met gemak 250 groenten per dag én gooide ze veel minder groenten weg. Eenmaal weer aan het werk bleek het maken van een dagelijkse soep best lastig. 

Samen met Karouw bedacht ze SoepStarter; een mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen waarmee je binnen een kwartier een pan soep maakt van #weggooigroente. Door de basis alvast te snijden en de kruiden toe te voegen, ben je binnen een kwartier klaar. SoepStarter is ideaal voor mensen die tussen werk, school, file en sportclubjes door voldoende groenten willen eten en tegelijkertijd, zonder al te veel gedoe, hun persoonlijke verspilling willen verminderen.

En dat is nodig ook: de gemiddelde Nederlander gooit zo’n 50 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg; 10 kilo daarvan is groente. Doodzonde, want met een beetje meer moeite maak je er een heerlijke soep van. Als we dat allemaal eens in de twee weken doen, redden we grofweg 130 miljoen kilo groente per jaar van verspilling. De moeite waard, toch? 

Met SoepStarter bespaar je meer, verspil je minder en eet je gezonder - da's drie vliegen in één klap :-) Soepze! 

Diana & Sarina

PS: Soephoofd is aangesloten bij vodeselcoöperatie Flowers&Sours, en is samen met strong woman Monica, Pop-Up Groenteboerin voor Rechtstreex-Spangen. Onze Groentewinkel bevindt zich twee dagen per week in Stroop Rotterdam.

PPS: Op ons blog soephoofd.nl vind je meer informatie over gezond eten en voedselverspilling, inspiratie in de vorm van recepten én elke week een verse dosis Foodie Tips!

Legal imprint