Volg op het Blue Food Festival onze gratis workshop 'Maak zelf bouillon - van #weggooigroente'. Hierin leer je hoe je een houdbare bouillonpasta maakt die boordevol groente zit, zodat je nooit meer een houdbaar bouillonblokje uit de supermarkt hoeft te gebruiken. En geloof me: dat is veel makkelijker dan je denkt. 

Eerlijk is eerlijk: een bouillonblokje is superhandig. Het geeft instant smaak aan een mwah-schotel of -soepje. Jammer genoeg zitten in een bouillonblokje ook een boel toevoegingen die niet per se nodig zijn. 

Denk aan de beruchte smaakversterker E621, glucosestroop, gistextract en aroma's. Bovendien zit in de meeste bouillonblokjes palmolie, een goedkoop vet dat de boel smeuïg houdt, maar waarvoor in rap tempo regenwoud wordt gekapt. 

Niet lekker, niet goed voor het milieu - en ook niet zo gezond, want de hoeveelheid groente die er in groentebouillon zit is bijna verwaarloosbaar.

Gratis Workshop Maak zelf groentebouillon (vegan)

maak zelf bouillon gratis workshop

Gelukkig is het heel makkelijk om zelf bouillon te maken waar wél veel groenten inzitten, en juist geen zooi - gewoon van de groente die je anders weg zou gooien. Daarmee sla je drie vliegen in één klap: je bespaart meer, je eet gezonder en je verspilt minder. En het is nog makkelijk en vegan ook.

Op het Blue Food Festival leg ik je haarfijn uit hoe je zelf bouillon maakt. Of, beter gezegd: een bouillonpasta, die je met gemak zo'n 6 maanden bewaart - zodat je altijd snel een gezonde groentesoep in elkaar draait.

Indeling workshop

Na een korte uitleg gaan we samen aan de slag: hakken, snijden en kruiden. Na afloop van de workshop Maak je Eigen Bouillon ga je met je een potje zelfgemaakte groentebouillonpasta naar huis.

Workshoptijden

De workshop 'Maak zelf Bouillon VEGAN' duurt een half uur. Tussen 13:00 uur en 16:00 uur is er elk uur een workshop, en wel om:

  • 13:30 uur
  • 14:30 uur
  • 15:30 uur

Blue Food Festival, zaterdag 29 april in BlueCity

Het Rotterdamse Blue Food Festival is een middag vol kook- en eetplezier! Rotterdamse toppers starten om 13:30 met kookworkshops op het ritme van de beats van de DJ. Samen maken we onder andere soep van geredde groenten, tosti's van gered brood en sambal van geredde pepers. Daarna gaan we aan tafel!

Wat is Blue Food Festival?

Het Blue Food Festival vindt plaats in BlueCity, in het oude Tropicana, en is een feest voor iedereen. Het is een dag waarop we samen verspild voedsel weer waarde geven.Blue Food Festival wordt georganiseerd door YFM Rotterdam, Rotterdams Milieucentrum en BroodNodig en is deelnemer aan World Disco Soup Day

>> Lees meer over Blue Food Festival - en geef je op!