Je eigen SoepStarter maken - en voortaan altijd snel en makkelijk een soepje in elkaar draaien, zonder bouillonblokje? Dat kan! Op het geweldige Flavourites Feest leerden wij een stuk of 35 mensen hoe je zèlf een bouillonpasta maakt - van #weggooigroente.

En wat bleek: zelf bouillon maken is veel makkelijker dan je denkt! Zeg maar dag tegen die van e-nummers en palmolie vergeven bouillonblokjes uit de supermarkt!

Waarom zelf bouillon maken?

Eerlijk is eerlijk: een bouillonblokje is superhandig. Het geeft instant smaak aan een mwah-schotel of -soepje. Jammer genoeg zitten in een bouillonblokje ook een boel toevoegingen die niet per se nodig zijn. Denk aan:

  • de beruchte smaakversterker E621
  • glucosestroop
  • gistextract
  • aroma's

Bovendien zit in de meeste bouillonblokjes palmolie, een goedkoop vet waarvoor in rap tempo regenwoud wordt gekapt. En, niet handig voor vegans: in veel bouillonblokjes zitten dierlijke producten verwerkt.Niet lekker, niet goed voor het milieu - en ook niet zo gezond, want de hoeveelheid groente die er in groentebouillon zit is bijna verwaarloosbaar. En dat terwijl zelf vegan bouillon maken zo makkelijk is!

Samen hakken, pekelen en proeven

workshop soepstarter

De workshops waren niet alleen heel gezellig, maar ook heel leerzaam. Tijdens het hakken, pekelen en kruiden proeven praatten we over gezond eten, de uitdaging om elke dag maar weer gezond te koken, favoriete groenten en kruiden en de vraag hoe je kinderen gezonder laat eten.

workshop soepstarter

De twee jongste deelnemers hadden daar niet zoveel over te melden: zij zaten gewoon als goedgetrainde mini-chefs over hun snijplanken gebogen en vulden twee grote potten vol bouillonpasta!

Ook leren hoe je zelf houdbare bouillon maakt?

Wij hebben de smaak te pakken en geven de  Workshop SoepStarter vaker!>> check wanneer de volgende Workshop Maak je Eigen SoepStarter is