De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 10 kilo groente per jaar weg. Zeker in de zomer liggen sla, komkommer en tomaten vaak te verleppen in de koelkast. 

Maak makkelijk en snel zomersoep van restgroente uit eigen koelkast

Met ZomerSoepStarter maak je van groente die je anders weg zou gooien, binnen een kwartier, een verrassend zomers soepje. Als we allemaal één keer in de twee weken #weggooigroentesoep maken, redden we ruim 128 miljoen kilo groente per jaar van verspilling.

Gerookt, gepekeld en gedroogd in Rotterdam

ZomerSoepStarter is ‘n mix van onder andere gerookte ui, zwarte knoflook, gepekelde boerenkoolnerfjes en wildgeplukte brandnetel uit het Rotterdamse foodlab van Manenwolf. Door stevige wintergroenten bij lokale leveranciers in te kopen en met oude  technieken te conserveren, ontstond een unieke smaak die aan doorgaans milde zomergroenten iets bijzonders toevoegt, werden minder voedselkilometers bij de productie afgelegd en werd de houdbaarheid bovendien enorm verlengd.

Zonder bouillonblokje, zonder gedoe

SoepStarter tegen zomerse voedselverspilling

Met SoepStarter heb je altijd een gezonde basis voor een bijzondere zomersoep in je voorraadkastje, en maak je voortaan in 15 minuten soep van willekeurig welke #weggooigroente. Zonder recept, zonder bouillonblokje en vooral: zonder gedoe.

Rotterdamse samenwerking

Deze ZomerSoepStarter is ontwikkeld door Manenwolf’s rokerij & food lab, in samenwerking met Soephoofd, beide gevestigd in Rotterdam en aangesloten bij de Rotterdamse voedselcoöperatie Flowers&Sours. Deze SoepStarter is vrij van e-nummers, zout en palmolie.  

Waar te koop?

SoepStarter kost €5,50 per pot, daarmee maak je vier keer een liter soep van #weggooigroente. SoepStarter wordt 17 juni gelanceerd op Rotterdamse Oogst en is onder andere verkrijgbaar via soepstarter.nl, Rechtstreex.nl en bij verschillende winkels, zoals Buiten op de Binnenweg.

Over de initiatiefnemers

SoepStarter is ontwikkeld door Soephoofd. Oprichters Diana van Ewijk en Sarina Karouw zijn foodbloggers, soepmakers en pop-up groenteboeren voor Rechtstreex. Soephoofd is aangesloten bij food coöp Flowers&Sours.