In dit interview met Soephoofd leg ik uit wat ons doel is: mensen helpen minder groenten te verspillen en daardoor nog gezonder te gaan eten ook. Maar hoe we begonnen zijn, dat kon je dit weekend in het Algemeen Dagblad lezen.

"Je hóeft al die restjes uit de groentela niet weg te gooien. Doe alles in de pan met de mix van Soepstarter en je hebt snel een gezonde soep. Zo ga je ook de voedselverspilling tegen." - dat staat in het Algemeen Dagblad. En dat is precies wat we willen bereiken.

Interview Soephoofd: 130 miljoen kilo #weggooigroente redden

Als we, allemaal, eens in de twee weken soep zouden maken van de groenten die in onze koelkast liggen te verpieteren, dan hoeven we die groenten niet meer weg te gooien. Dat scheelt, per Nederlander, 10 kilo groente per jaar. Klinkt weinig, maar: als we dat allemaal zouden doen, dan redden we bijna 130 miljoen kilo groenten van verspilling. En da's de moeite waard, toch?

>> lees het interview met Soephoofd Diana van Ewijk op AD

Enne: wil je de SoepStarters weleens uitproberen? Bestel ze gewoon via SoepStarter.nl, Rechtstreex.nl of koop ze bij één van onze verkooppunten, zoals Buiten op de Binnenweg, bij Uit je Eigen Stad op het station of bij één van de andere verkoopadressen.

>> check SoepStarter verkooppunten