Een pan #weggooigroentesoep door de bus

Soep maken van resten uit je eigen groentela is goed voor je lijf, het milieu én: voor je portemonee. Toch lukt dat vaak niet: mensen zijn te druk, of vinden het ingewikkeld. SoepStarter-per-Post maakt het makkelijk; de ontvanger hoeft alleen maar haar restjes groenten, water en wat zout toe te voegen.

“Met SoepStarter-per-Post stuur je iemand letterlijk de helpende hand,” zegt Diana van Ewijk, oprichter Soephoofd. “Extra handig op 3e kerstdag, als je wel uitgekookt ben,” vult mede-oprichter Sarina Karouw aan. “Je zet binnen een kwartier een pan lekkere soep op tafel, gemaakt van de restjes uit je koelkast.” Met het bijgeleverde postertje maak je, ook als de SoepStarter op is, met gemak #weggooigroentesoep. Zo ga je 2018 goed voorbereid in.

Samen ruim 128 miljoen kilo groente redden Door mensen te leren hoe ze hun restjes gebruiken, wordt de Nederlandse voedselverspilling drastisch minder. “De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 50 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg; een groot deel daarvan is groente,” legt Van Ewijk uit. “Als we daar met ‘n allen soep van maken, redden we bijna 130 miljoen kilo groente van verspilling.”

Wat is SoepStarter-per-Post?

SoepStarter-per-Post is een mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen, verpakt in een gehandletterde quote-kaart. Schrijf je boodschap achterop en stuur op naar een vriendin met goede eetvoornemens, een collega met zwangerschapsverlof, een zieke óf als kerstkaart.

Met SoepStarter-per-Post maakt hij/zij binnen een kwartier een pan gegarandeerd lekkere soep. Zonder recept, zonder gedoe. De ontvanger hoeft alleen maar haar restjes groenten, water en wat zout toe te voegen.SoepStarter is 100% natuurlijk, dus vrij van e-nummers. Verkrijgbaar met drie verschillende quotes én als kerstkaart.

KerstkliekjesSoep-Starter per post

SoepStarter-per-Post is er ook als gehandletterde kerstkaart. Origineel om te sturen en handig om te ontvangen. Perfect voor Derde Kerstdag, als je wel klaar bent met al dat koken en die liflafjes :-)BONUS: op de binnenzijde vind je een mini-poster waarmee je, ook als je SoepStarter op is, lekker en snel soep maakt van #weggooigroente. Een goed begin van 2018!

Waar te koop

SoepStarter-per-Post is verkrijgbaar via oa soepstarter.nl (vanaf eind oktober) en via winkels door heel Nederland.

Schrijven over SoepStarter-per-Post?

Dat stellen wij zeer op prijs! Hoe meer mensen soep maken van hun #weggooigroente, hoe minder we verspillen.

>> bekijk hier het persbericht + persbeelden

Over Soephoofd

soephoofd-diana-van-ewijk-sarina-karouw

Soephoofd bestaat uit Diana van Ewijk en Sarina Karouw. Zij willen de drukke maar goedwillende consument helpen haar eigen reststromen op een makkelijke, leuke en lekkere manier te verwaarden en zo voedselverspilling tegen te gaan. Naast een foodblog vol gezonde groente-recepten, ontwikkelden zij een gratis poster met de methode voor #weggooigroentesoep en lanceerden zij SoepStarter en FruitSoepStarter.