700.000.000 kilo voedsel per jaar redden? Dat kan, als we met zijn allen onze kliekjes opeten in plaats van weggooien. Daarom runt Soephoofd het #Kliekjescollectief.

Het KliekjesCollectief is een online clubhuis op Facebook waarin we samen leren hoe je een onappetijtelijk kliekje omzet in een verrassend lekker hapje. 

Kliekjesrecepten... 

Een paar jaar geleden waren kliekjes hot-hot-hot: de overheid voerde campagne om mensen te helpen thuis minder te verspillen en richtte oa Kliekipedia op. Maar dat initiatief is inmiddels verdwenen - terwijl we met zijn allen nog steeds 700.000.000 kilo eetbaar voedsel weggooien.

... en -misverstanden

Hoe dat nou komt? Omdat het heel moeilijk is om op kliekjes vooruit te lopen; iedereen heeft andere kliekjes staan, en iedereen heeft andere kookvaardigheden. 

Maar wat nog belangrijker is: aan kliekjes kleeft een negatief imago. Men wil niet twee keer achter elkaar hetzelfde eten, of heeft slechte ervaringen met opwarmen; zo is een overgebleven restje patat veel minder lekker als je ‘m opwarmt in de magnetron...

Van onappetijtelijk kliekje naar verrassend lekker hapje

vega-burger-van-kliekjes

Het KliekjesCollectief verandert dat: leden delen hun gouden tips om van een onappetijtelijke kliekje een verrassend lekker hapje te maken. Van dat restje friet maak je namelijk heel snel lekkere rösti-rondjes - om maar een voorbeeld te noemen. 

Het KliekjesCollectief maakt creativiteit en inventiviteit deelbaar en helpt huis- tuin- en keukenconsumenten om minder te verspillen.

Meedoen met het KliekjesCollectief? 

Ottolengi-quiche-kliekjes

Sluit je aan bij het #KliekjesCollectief en ontdek samen met ons hoe je onappetijtelijke restjes omzet in smakelijke hapjes. 

>> meld je hier aan voor deze besloten Facebook-groep 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En hoe meer kliekjesrecepten, natuurlijk :-)