‘No Waste Winterdays’ bevat acht makkelijke recepten waarmee je onaantrekkelijke feestrestjes en -kliekjes omzet in verrassend lekkere hapjes. Van schoenwortel tot uitgedroogde mandarijn, en van kerststol tot oliebol - met wat extra (vegan) ingrediënten tover je ze om in clafoutis, hartige broodpudding en groentekoekjes.

Soephoofd deelt dit gratis e-book in het KliekjesCollectief, de besloten Facebook-groep waarin (thuis)koks hun beste restjesrecepten  delen. Lidmaatschap is gratis: zo kan iedereen de restjesrecepten downloaden en zijn persoonlijke voedselverspilling verminderen - ook in het drukke, dure december.

Vegan friendly restjesrecepten

Dit KliekjesKookschrift voor huis-, tuin- en  keukenconsumenten is vegan friendly: alle extra te gebruiken  ingrediënten zijn plantaardig en kun je gewoon in de supermarkt kopen. Een deel van de kliekjesrecepten leent zich voor culi-cadeautjes: de strooigoed clafoutis bijvoorbeeld, of de Clementine Cake, die je maakt van uitgedroogde mandarijntjes.

Duurzamere decemberdagen

Alleen al tijdens kerst geven we, per huishouden, €160,- aan boodschappen  uit. 30% daarvan belandt in de vuilnisbak. Door in december je kliekjes op te eten in plaats van weg te gooien, kun je flink wat besparen. Daar kun je in de kerstvakantie wat leuks mee doen!

>> word lid en download het gratis KliekjesKookschrift