Die onderste aardbeitjes uit de doos + dat laatste stukje meloen + een beetje erg bruine banaan + een eetlepel #SmoothieStarter = een heerlijk zomers ontbijtje of tussendoortje! 

Met SmoothieStarter werk je al die net niet mooie fruitjes weg – en dat scheelt behoorlijk wat voedselverspilling. Perfect voor deze zomer, dachten wij :-)

Verrassend gezond

Wist je dat maar 3 op de 10 kinderen in de basisschoolleeftijd voldoende fruit eet… En de volwassenen doen het niet heel veel beter. Met zo’n lekkere smoothie los je dat in één klap op. Want in een goede smoothie zit alleen fruit – dus geen suiker of andere zooi. 

Ook lekker: een smoothiebowl! Dat is een dikkere smoothie, die je serveert met (home made) granola en extra fruit, en bijvoorbeeld een lepel pindakaas. Heerlijk ontbijt of lunch!

Over SmoothieStarter

smoothiestarter food in concept

SmoothieStarter is, het woord zegt het al: een mix waarmee je snel en makkelijk een dikke smoothie maakt. Lekker in een smoothiebowl, of als gezond tussendoortje. Bovendien: je bestrijdt er óók nog eens voedselverspilling mee én eet in één klap je dagelijkse portie fruit. 

 • Met SmoothieStarter: … maak je van fruit dat je anders weg zou gooien snel en makkelijk een smoothie – en hoef je dus niks meer weg te gooien
 • … krijg je zonder extra gedoe je dagelijkse 2 stuks fruit binnen – en eet je dus gezonder

Bovendien, deze SmoothieStartermix:

 • … is 100% natuurlijk – en bevat geen zooi als e-nummers, toegevoegde suiker of palmolie
 • … is compleet – je hoeft niet na te denken over kruiden of een recept
 • … is makkelijk – wij hebben alle smaakmakers al uitgezocht, afgewogen en gecombineerd.

En, ook zo slim: SmoothieStarter is gedroogd en dus eindeloos houdbaar. Je hoeft er niet speciaal voor naar de supermarkt; je bewaart het gewoon in je voorraadkast en gebruikt het zodra er weer fruit ligt te verpieteren. Handig!

Zo werkt SmoothieStarter

smoothiebowl soephoofd

 • was, schil en pureer +/- 400 gram weggooifruit. Mix & match! Banaan maakt het zoeter en lekker smeuïg, net als avocado. Bessen en aardbeien geven een zomers effect, net als mango en meloen.
 • voeg water, (plantbased) melk of (kokos)room toe tot de gewenste dikte
 • voeg naar smaak Smoothiemix toe: hoe meer je toevoegt, hoe intenser de smaak.
 • pureer nogmaals tot alle klontjes eruit zijn. Klaar!
 • Serveer in een schaaltje of mooi glas. Garneer eventueel met granaatappelpitjes, een blaadje munt of eetbare bloemetjes. 
 • Liever een smoothiebowl? Serveer met een laagje chiapudding, een lepel notenboter en/of knapperige granola!

SmoothieStarter is glutenvrij, geschikt voor vegetariërs en vegans en een 100% natuurlijke mix waarmee je binnen 5 minuten een vullende smoothie de luxe maakt – van fruit dat je anders weg zou gooien. SmoothieStarter is vrij van e-nummers, palmolie en toegevoegde suikers. SmoothieStarter is momenteel alleen beschikbaar voor inkoop. Wil je SmoothieStarter in je winkel verkopen? Neem dan contact op met het team van Food in Concept.

Bestrijd voedselverspilling thuis: maak soep van fruit dat je anders weg zou gooien!